Οι KREATOR headliners στο Chania Rock Festival!

Οι KREATOR headliners στο Chania Rock Festival!

SCROLL

“Hordes of chaos arrive in Crete”

Έφτασε η ώρα που με μεγάλη τιμή μπορούμε πλέον να ανακοινώσουμε τον headliner της τρίτης και τελευταίας ημέρας του Chania Rock Festival. Την Κυριακή 17 Ιουλίου, οι Γερμανοί thrashers KREATOR, θα είναι εκείνοι που θα κλείσουν με τον ιδανικό τρόπο το πολύ δυναμικό τριήμερο που αναμένεται το καλοκαίρι στα Χανιά της Κρήτης.

Όσοι έχουν απορία ποιοι είναι οι KREATOR και για ποιον λόγο είναι ξεχωριστή η κάθε συναυλία τους, καλό είναι να δώσουν λίγη σημασία στα παρακάτω στοιχεία και τους λόγους που οφείλει κάποιος να βρεθεί στα Χανιά στις 17 Ιουλίου:

• Έχουν έρθει 12 φορές για συναυλίες στην Ελλάδα από το 1989 και μετά, σχεδόν για κάθε δίσκο που έβγαλαν και εμφανίστηκαν σχεδόν πάντα σε sold out χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

• Τίμησαν την Ελλάδα, γυρίζοντας το video clip για το “Betrayer” στο Ηρώδειο, αλλά και στο «Ρόδον» στην πρώτη ζωντανή τους εμφάνιση στην πατρίδα μας, τον Μάρτιο του 1989.

• 23 χρόνια αργότερα, το Νοέμβριο του 2012, η χώρα μας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στο video clip του “Civilization collapse”, όπου παρουσιάζονται πολλές φωτογραφίες και πλάνα από τις πορείες της εκείνης της χρονιάς στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την αγάπη τους για τον λαό μας.

• Στην Αμερική έχουν το “Big 4” (METALLICA, SLAYER, MEGADETH, ANTHRAX). Στην Ευρώπη, δεν υπάρχει αμφιβολία ποιος είναι ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός στο thrash metal. Οι KREATOR!!!

• Οι Γερμανοί, από το Essen, είναι ένα από τα ελάχιστα γκρουπ που γνώρισαν επιτυχία στα 80’s αλλά στα 00’s γνωρίζουν δεύτερη νιότη αλλά ταυτόχρονα και ακόμα μεγαλύτερη εμπορική –και όχι μόνο- επιτυχία και καθολική αναγνώριση απ’ όλο το metal κίνημα. Δεν είναι τυχαίο ότι στις συναυλίες τους βρίσκει κανείς δύο διαφορετικές γενιές metal οπαδών!!!

• Ο ηγέτης τους, τραγουδιστής, κιθαρίστας και βασικός συνθέτης και στιχουργός, Mille Petrozza, είναι μία πολυσχιδής περσόνα, με ξεκάθαρες κοινωνικές και πολιτικές απόψεις, που ανεξάρτητα αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς μαζί του, έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό όλων.

• “Betrayer”, “People of the lie”, “Violent revolution”, “Coma of souls”, “Tormentor”, “Phantom antichrist”, “Phobia”, “Enemy of God”, “Flag of hate”, “Riot of violence”, “Civilization collapse”, “Terrible certainty”… Χρειάζεστε πολλούς περισσότερους λόγους για να πάει κανείς σε συναυλία τους;

• Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται headliners σε πάρα πολλά μεγάλα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και μάλιστα η headline εμφάνισή τους στο Rock Hard Festival στη Γερμανία, αποτυπώθηκε σ’ ένα διπλό CD που διανεμήθηκε από το γνωστό Γερμανικό περιοδικό!

• Στην καριέρα τους δεν έχουν φοβηθεί να πειραματιστούν όσο λίγοι και μάλιστα επιτυχημένα, με το industrial αλλά και το gothic, σε δίσκους που αρκετά χρόνια μετά την κυκλοφορία τους, γνωρίζουν την ευρεία αποδοχή των οπαδών τους.

• Η headline εμφάνισή τους στα Χανιά, θα είναι αποκλειστική για την Ελλάδα το 2016